Evangeli Comentat 8 de Setembre 2015.

Mt. 1, 1-16. 18-23

8 de Setembre de 2015

(Para leer en Castellano, ver aquí…)

El passatge evangèlic d’avui sembla pensat per els homes i les dones del nostre temps, de la nostra cultura racional. La primera part, amb la relació dels noms de tots els avantpassats de Jesús, l’evangelista sembla voler donar-nos la demostració fefaent de l’existència del Messies; la segona, el relat del somni de Josep és l’antítesi de qualsevol plantejament científic. Un somni, una intuïció, no és propi de l’actuació raonada d’una persona sensata del segle XXI. Però, també per a Josep va ser difícil acceptar les indicacions de l’àngel doncs, tot i no viure en un ambient intel·lectual, com el nostre, sí vivia en un entorn amb molta pressió social, en mig d’una forta tradició que l’obligava a prendre la decisió contraria a la que va adoptar.

El text sobre el que meditem avui, no recull la resposta de Josep però tots la coneixem: Josep va assumir, malgrat l’aparent infidelitat de Maria, malgrat la més que probable incomprensió i  rebuig de la gent quan es fes públic l’embaràs, el pla del Senyor que li arribava en un somni.

Va tenir fe, no va tenir por de seguir la veu de l’àngel, perquè tenia la seguretat de fer la voluntat de Déu; i, gràcies, a la seva docilitat a l’Esperit, tots gaudim de la Redempció. Maria, sens dubte, és la gran protagonista de l’Encarnació del Fill de Déu, però, sense la complicitat de Josep, sense la seva disponibilitat i generositat, sense la seva discreció, potser aquella encarnació no hagués estat possible. Com Josep, no tinguem por a escoltar l’Esperit i a seguir les seves orientacions, amb la mateixa docilitat i generositat que ho va fer ell.

Anuncios

Acerca de sanjosebarcelona

Asociación de San José de la Montaña que tiene como finalidad fomentar la devoción a San José desde el Santuario del mismo nombre. La Asociación nace de la antigua Pía Unión impulsada por la Beata Petra de San José.
Esta entrada fue publicada en Evangeli Comentat y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Una respuesta a Evangeli Comentat 8 de Setembre 2015.

  1. Pingback: Evangelio Comentado 8 de Septiembre 2015. | Asociación San José en Barcelona

Dinos tu opinión

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s